Roser drikkevandet i Torrevieja

Kan man drikke vandet fra hanen i Torrevieja? Ja, uden tvivl hævder kommunen. I en ny kampagne beskrives byens drikkevand ikke bare som trygt men også på linie med det vand i køber i butikkerne. Der som man synes at vandet lukker eller smager lidt af klor, rådes man til at ryste de og lade det lufte lidt i en åben flaske før man drikker det.

Torrevieja kommune ønsker med den nye kampagne at besvare et spørgsmål som ofte stilles på turistkontorerne i byen. “Kan man drikke vandet fra hanen”. Svaret fra kommunen er et klart og tydeligt -JA. For at overbevise folk om at vandet er godt, har kommunen lanceret en kampagne for både turister og indbyggere, hvor man informerer om at vandet i hanen er helt ufarligt samtidig med at det er af samme kvalitet som vand på flaske.

I kampagnen som foregår i samarbejde med vandselskabet “Agemed”, er der også lanceret smagsprøver på drikkevandet på flere boder rund omkring i byen. Kommunens ansvarlige for turisme “Fanny Serrano” siger til medierne at turister som besøger Torrevieja skal vide at vandet i hanen er “godt” og der er “ønsket” at folk drikker det. Hun understreger også at vandet i hanen er billigere end vandet man køber på flaske i butikkerne. Ved at benytte sig af kommunens vand, undgår man i tillæg en unødvendig forbrug af plastik emballage.

Kampagnen som nu er lanceret indeholder også gode råd til forbrugerne om hvordan vandet i hanen bedst kan nydes. Blandt andet gives der anbefalinger til hvordan man kan fjerne eventuel lugt og smag af klor. Man skal hælde vandet på flaske eller karaffel og ryste det godt og derefter lade det stå åbent og lufte. På den måde vil kloren hurtigt fordampe og derved give bedre smag.

Klor i vand er den mest almindelige måde at dræbe bakterier i drikkevand generelt. Også i Skandinavien benyttes der klor i vandet. De senere år er også UV-stråling indført. Mængden af klor afhænger at vandets oprindelige renhedsgrad og bliver normalt jævnligt justeret i forhold til vandprøver. Behovet for at komme klor i vandet har dog traditionelt været højrere i Spanien end i Skandinavien, hvilket har været skyld i at man har kunnet lugte kloren.