Costa Blanca nyheder

Torrevieja søger om regional støtte for forbedring af centrum

Et projekt alle ser som en dynamisk motor for det historiske centrum af Torrevieja. Dette skal supplere de eksisterende tilbud, tilføje mere værdi og øge de lokale forretninger og hoteller.
Disse var ordene fra borgmester Eduardo Dolon, ved præsentationen af planerne for området mellem Strandpromenaden i Torrevieja og Marina Salinas (den nye Marina). I dag har området en stor parkeringsplads, et flytbart tivoli og en tom plads. Det 90.000 m2 store område vil få en parkeringskælder med plads til 5-6.000 biler. Parkeringskælderen vil få 3 indgange/udgange, og vil dermed gøre området fri for biler. Tivoliet, der er åben det meste af året, vil blive flyttet til området omkring Dique de Levante, og sættes op permanent. I det “nye” område, vil der være plads til butikker og forretninger, hotel og restauranter. Planerne har tidligere været præsenteret, men sat på hold på grund af den betydlige investering. Rådhuset håber at udbyde kontrakter på dette projekt allerede i foråret 2015.

Costa Blancas største marked er tæt på at flytte

I løbet af nogen tid har det været planen at flytte “Fredagsmarkedet” fra centrum af Torrevieja til området mellem vandlandet Aquopolis og La Ciudad Deportiva (The Sports City). For dem, der bor i centrum af Torrevieja, er størrelsen af markedet, som er vokset, blevet til stor gene for beboerne. En stor del af gaden er lukket fra meget tidlig morgen til om eftermiddagen. Det nye markedsområde har været undervejs i nogen tid, men stoppede i en periode på grund af forsinkede betalinger fra Valencia-regionen. Nu er betalingerne klaret, og det nye markedsområde åbner inden for kort tid.

50% af Zenia Boulevard er blevet solgt

Ejerne, Immochan, af det ekstremt populære storcenter, Zenia Boulevard, har solgt halvdelen til den amerikanske investeringsfond Alaska Permanent Fund. Købet omfatter også en del af et storcenter i Portugal. Ved konstruktion af Zenia Boulevard, blev prisen anslået ca. 185 millioner euro. Salgsprisen til Alaska Permanent Fund af de to dele ligger på 280 millioner euro. Med den nye investor er planen at udvide Zenia Boulevard.

EU godkender Paramount Theme Park tilskud

Europa-Kommissionen har godkendt den spanske stats tilskud på 16.280.000 € til Paramount Theme Park-projektet, beliggende i Alhama i Murcia-regionen. Bevillingen blev godkendt som EU mener, at det opfylder krav med hensyn til at give et løft for den regionale udvikling.

Den gode nyhed kommer på et tidspunkt, hvor udvikleren Premursa stadig forsøger at finde investorer, der er villige til at støtte projektet.

Projektet skønnes at have en samlet investering på € 206.600.000. Konstruktionen vil give 1.500 nye arbejdspladser. Efter åbningen vil forlystelsesparken give 1.200 arbejdspladser, hvilket samtidig vil give et stort løft til Murcia regionens turistindustri, ejendomsmarked og økonomien som helhed.

Premursa håber at kunne starte byggeriet i starten af 2015.