Advokat i Spanien

Hos Mediter Real Estate anbefaler vi at benytte advokat i forbindelse med køb af bolig i Spanien. At handle bolig i udlandet er anderledes end at handle bolig i Danmark. Det drejer sig om at være tryg i fremmede omgivelser. Procedurerne, sproget og kulturen er anderledes. Vi ønsker at vores kunder føler sig trygge gennem hele forløbet og derfor anbefaler vi at bruge et uafhængigt advokatfirma.

Mediter Real Estate henviser gerne til lokale advokatfirmaer, som kender området og som har stor erfaring i at hjælpe skandinaviske kunder trygt igennem bolighandler.

Mediter Real Estate sørger for fuld samarbejde og koordination mellem dig, som kunde, og advokatfirma samt bank og andre involverede parter, for at sikre en komplet service, som giver tryghed og løsninger.

Hvad gør advokaten for dig?

Din advokat vil give dig en personlig service, som vil dække alle juridiske og eventuelt økonomiske aspekter af din bolighandel i Spanien.

Dette kan din advokat hjælpe dig med

  • Undersøger om grund og ejendom er fri for gæld og hæftelser
  • Undersøger om der er bygge-/ibrugtagningstilladelse på boligen
  • Indhentning af bankgarantier for forudbetalte beløb på projekthandel
  • Gennemgang af kontrakt og kontrol af betalinger
  • Hjælp til ansøgning af NIE-nummer (Spansk personnummer, som alle boligejere skal have)
  • Assisterer hos notaren i forbindelse med overtagelsen (Kan overtage boligen på fuldmagt)
  • Indskrivelse-/registrering af skøde i “landeregister”
  • Tilmelding til/ændring af – og fremsendelse af kontrakter til forsyningsselskaber
  • Rådgivning om og udfærdigelse af testamente
  • Eventuelt hjælp til finansiering igennem spansk bank eller overtagelse af lån ved projektkøb
  • Tilmelder alle faste udgifter, (fællesudgifter, skatter, forbrugsafgifter og eventuelt finansiering) til automatisk betaling

Dit advokatfirma vil således sørge for registrering hos forsyningsselskaber ved overtagelsen af din nye bolig. Endvidere søger advokatfirmaet for at administrator af ejerforeningen bliver informeret om dit ejerskab og at betaling af fællesudgifter bliver tilmeldt automatisk betaling.

Dit advokatfirma vil endvidere tilbyde dig etablering af en fuldmagt, således at du ikke behøver at være tilstede ved notaren ved overtagelsen af boligen. Dette er normal procedure og betyder, at advokatfirmaet kan underskrive skødet på dine vegne ved notaren.

Mediter Real Estate anbefaler stærkt sine kunder at etablere et Spansk testamente. Selv om dette ikke er obligatorisk, rådgiver vi alle kunder til at tale med deres advokatfirma og etablere et spansk testamente. Det er nemt, billigt og kan spare dig for en række problemstillinger senere hen.

Lyt til eksperterne – det er det de er der for!

At købe bolig i udlandet er en stor beslutning, som kræver et beslutningsgrundlag. Ved at søge rådgivning om de grundlæggende procedurer, kan du spare dig selv for tid, bekymringer og penge.