Costa Blanca

Den hvide kyst

Costa Blanca, den hvide kyst, er navnet, for de mere end 200 kilometer kyststrækning i Alicante-provinsen. Kysten starter i nord ved Denia, og går hele vejen ned til Pilar de la Horadada, syd for Torrevieja.

Video © Alle rettigheder Feriebolig-spanien.dk

Navnet Costa Blanca blev opfundet i 1957 af British European Airways for at fremme deres flybilletter fra London til Spanien. I dag er kysten er en af ​​de største turistmål i Spanien.

Costa Blanca – Smuk natur i alle former

Naturen på kysten giver dig noget af alt. Selvfølgelig vil du finde nogle af de bedste strande i Spanien langs hele Costa Blanca. Strande er dog ikke alt. Costa Blanca Nord byder på fantastisk natur med dens bjerge i alle former, smukke dale, floder, søer, vinmarker og dale. Den nordlige del af Costa Blanca er også kendt for at have lidt mere nedbør i løbet af efteråret, vinteren og foråret, sammenlignet med den sydlige del af Costa Blanca, hvor du også vil finde fantastisk natur, med færre bjerge, men kuperet grøn natur.

De største og mest populære byer fra nord er Dénia, Benissa, Javea, Moraira, Alicante, Torrevieja, Santa Pola, Guardamar og Orihuela / Orihuela Costa. Tilgængeligheden er lettest fra Europa ved Alicante Lufthavn. Lufthavnen blev færdig-udbygget i 2011, og er udvidede sin kapacitet fra 9 millioner til 18 millioner. Flyselskaberne er fortrinsvist lavprisselskaber. Langs hele Costa Blanca er der gode motorveje, busser og gode togforbindelser.