La Manga

Startende fra Cabo de Palos strækker La Manga del Mar Menor sig 21 km nord, og adskiller Middelhavet og Mar Menor. La Manga del Mar Menor er en stor turistattraktion, der har en bredde mellem 100 og 1.200 meter. Halvøen er lavet af moder natur, og består af sandsten “tertiær” og de ​​vulkanske sten.

Video © Alle rettigheder Feriebolig-spanien.dk

Ca. 12 km ude på La Manga del Mar Menor, vil du finde, hvad der kan defineres som centrum af La Manga del Mar Menor. Det delvist kunstigt lavet område, byder på en smuk marina, restauranter, supermarked og meget mere. Naturligvis har alle disse kommercielle enheder en fantastisk udsigt mod Mar Menor eller Middelhavet.

Den faktiske konstruktion af boliger startede tilbage i 1956, da Tomás Maestre Aznar lykkedes at købe det meste af jorden på halvøen. Den store marina på La Manga del Mar Menor er opkaldt efter Tomás Maestre. Med den stigende turisme i Spanien i 60erne og 70erne blev der bygget mange hoteller på La Manga, og i dag lever La Manga del Mar Menor hovedsageligt af turisme. Det betyder at der er mindre end 10,000 indbyggere, som lever et stille liv i vinterhalvåret, mens tallet går op til 200,000 om sommeren, og bringer en masse liv til området.

La Manga del Mar Menor har kun 1 hovedvej, Gran Via, som løber hele vejen fra Cabo de Palos, og hele vejen op til enden af La Manga, kaldet Veneziola.

En interessant ting om La Manga del Mar Menor, er at du kun kan komme fra syd, og opad. Mellem området Veneziola og landsbyen San Pedro del Pinatar på fastlandet, finde du et beskyttet område. Dette område er kendt for sin produktion af salt og flamingoer, som går rundt i et sumpet område.