Spanien åbner sine grænser den 1. juli

Spanien åbner sine grænser den 1. juli udtaler Premierminister Pedro Sánchez på en pressekonference her lørdag eftermiddag.

Premierministeren opfordrer Spanierne til at planlægge deres ferie og sagde, at pr. 1 juli vil udenlandske turister igen kunne komme til Spanien under trygge forhold.  Pedro Sánches proklamerede, at nu kunne også udenlandske turister planlægge deres ferie i Spanien. Spanien har normalt over 80 millioner turister om året.

Det værste overstået og epicenteret for viruset er flyttet til andre steder i verden. Befolkningens opførsel har været formidabel. Alle har udfyldt deres mission og man har stået sammen for at bekæmpe denne epedimi.

Samtidig udtalt han, at vi kun er et skridt fra sejr, men at virusset stadig lurer og det derfor er meget vigtigt, at man ikke ignorerer restriktionerne frem mod åbningen af landet.

Fra mandag, er alle regioner i enten fase 1 eller fase 2 (Valencia region fase 1 og Murcia region fase 2) af regeringens deeskalerings plan. Deeskaleringsprocessen er igang, men alle bør huske på, at vi stadig er i helse alarm tilstand.

Premierministeren udtalte endvidere at han forstår folks utålmodighed og at alle ønsker at komme videre så hurtigt som muligt. Han advarede dog om, at der stadig er 1 måned tilbage af deeskalerings planen og derfor vil der stadig være begrænsninger på mobilitet og sammenkomster.

Spanien Coronavirus “Lockdown” har været blandt de strengeste i verden og mange indbyggere er stadig særdeles begrænset i hvordan og hvornår de kan forlade deres hjem under de nuværende eskalerings faser.