10 gode grunde til at flytte til Costa Blanca, Spanien

10 gode grunde til at flytte til Costa Blanca, Spanien

At tage springet og flytte til et nyt land er en stor beslutning, og der mange ting du skal tage højde for, før du tager afsted. Vi har gjort det lidt lettere for dig og lavet en liste med 10 gode grunde til at flytte til Costa Blanca i Spanien!

1. Vejret

Selvfølgelig er vejret kommet på toppen af listen, fordi vejret er fantastisk. Med et gennemsnit på 320 solskinsdage her på Costa Blanca, og gennemsnitstemperaturer på 16-18ºC om vinteren og 30-31ºC om sommeren, er dette noget af en forandring fra Skandinavien. Behøver vi at sige mere? Se den nuværende vejrudsigt på Costa Blanca lige her. 

2. Sundhedsmæssige fordele

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har området ved Costa Blanca et af de sundeste klimaer i verden, både på grund af varmen, men også på grund af de to store saltsøer ved Torrevieja, der blandt andet frigiver jod, salt og mineraler i luften, som sammen med den tørre luft er til stor hjælp for folk der lider af gigt, ledbetændelse, astma, allergi samt luftvejs- og hudsygdomme.

3. Investeringsmuligheder

Spanien topper regelmæssigt listerne for øgede ejendomsværdier i europæiske lande. Det med det faktum, at du bor i et sikkert miljø, der har en stærk økonomi, burde være tilstrækkelig grund til at overveje at købe ejendom i Spanien. Se Mediters udvalg af ejendomme lige her

4. Leveomkostninger

Ikke alt er betydeligt billigere i Spanien, men mange ting er. Ejendomme i Costa Blanca er bestemt billigere end de fleste nordeuropæiske lande, og ting som at spise og drikke ude kan ikke sammenlignes med Nordeuropa. 

5. Venlige mennesker

Mennesker i Spanien er kendt for deres venlighed og gæstfrihed, så hvis du gør en indsats, burde det være relativt ubesværligt at falde til. Sammentidig, er der masser af nordeuropæerer der har valgt at kalde Costa Blanca fors sit hjem, så det er også muligt at få, eksempelvis, danske venner her!

6. Historie og kultur

Når du bor i Spanien, har du masser af historie og kultur omkring dig, og normalt er gamle historiske byer eller gamle slotte kun en kort køretur væk. Der er masser af muligheder for hyggelige og spændende weekendture.

7. Lækker og sund mad

Vi må ikke glemme det spanske køkken. Den fantastiske mad, som du vil opdage i Spanien, er en af grundene til at spaniere generelt er sundere end i mange andre dele af verden. Rig på frugt og grøntsager, olier og fisk af god kvalitet, og generelt lokalt dyrket mad gør ikke noget dårligt for dit helbred!

8. Livskvalitet

Godt vejr, solskin, reducerede leveomkostninger kombineret med smuk natur og en livlig kultur er ting som påvirker din livskvalitet en del, og mange mennesker føler sig genoplivet efter at have boet her et stykke tid. Derudover er Spanien også et rigtig sikkert sted at bo med relativt lav kriminalitet.

9. Natur

Mange mennesker har udsigt over bjergene fra deres baghave og havudsigt fra balkonen. Spaniens natur er noget helt andet, og når du bor her har du masser af muligheder for at tilbringe dage i naturen, uanset om du foretrækker de mere rolige aktiviteter på stranden eller de mere aktive aktiviteter i f.eks. Bjergene. 

10. Sundhedssystem

Spaniens sundhedsvæsen er blandt de bedste i verden, og i 2019 blev Spanien kåret som det sundeste land i verden, hvilket du bl.a. kan takke deres sunde kost, det vidunderlige klima og det spanske sundhedsvæsen for.